#1 Sweethi tipsar


Bot mot svullna ögon



MINSKA PÅ SALTET Salt mat kan göra hela kroppen svullen inklusive ögonen. Om du vet med dig att du ofta saltar maten kan det vara en av anledningarna till att dina ögonlock svullnar upp.

VÅRDA MED TROLLHASSEL Droppa en bomullsrondell i koncentrerat trollhasselextrakt (finns på hälsokost, bland annat på Ancis.se) och låt det vila på ögonlocket i fem minuter.Det tar ner svullnaden.

GÖR EN ÖGONMASSAGE Svullnad kan bero på vätskeansamling. Testa att massera ögonområdet för att dränera. Använd ringfingret och tryck med lätt han punktvis från inre ögonvrån och utåt mot tinningen. Fortsätt sedan nedåt mot käken och upprepa en gång till. Massera en gång per dag i ett par veckor så kickar du igång cirkulationen.





Sudda bort de mörka ringarna




SKIVA EN POTATIS En sista minuten-lösning för dystra ögon är att skiva en potatis i smala skivor. Stärkelsen sägs vara lystergivande och ljusar upp huden. låt skivorna vila på ögonen i tio minuter. Fortsätt med rutiner två gånger i veckan så behåller du en jämn hudton.

SOLA SMART För mycket solande kan i värsta fall orsaka mörka ringar under ögonen. Förebygg problemet med en lätt ansiktskräm med solskyddsfaktor. Och även som skyddar huden mot pigmentering och minskar torrhetslinjer. Var dock försiktig med att använda fetare solkrämer kring ögonen eftersom de irriterar ögat och tynga ner.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0